סוגי זיתים

סוגי זיתים​

סורי Souri


מקור הזן: צור, לבנון.

הזן הנפוץ ביותר בישראל. עיקר גידולו במגזר הערבי באזור הגליל בכרמי בעל.

עץ בגודל בינוני, כושר השתרשות נמוך- בינוני. כניסה לפוריות בינונית, יבולים בינוניים וסירוגיים.

הפרי בינוני בגודלו. פרותיו משמשים לכבושים בשיטות שונות.

 

השמן עשיר בארומה פירותית ירוקה בעל רמת חריפות ומרירות גבוהה יחסית. עשיר בחומצה אולאית ובנוגדי חמצון (פוליפנולים).

שמן יציב השומר על הארומה לאורך זמן רב יחסית.

פישולין Picholine Languedoc


מקור הזן: צרפת.

עץ עם צמיחה בינונית וצורתו פתוחה, צמיחה אנכית. ענפי הצימוח פראיים ומסודרים טוב במרחב.

העלים אליפסואידים מחודדים, גדולים ושטוחים וצבעם ירוק בהיר.

הזן בעל התאם עצמי חלקי, מפרה כמעט את רוב הזנים בארץ ומרבית הזנים מפרים אותו.

מאופיין בכניסה מוקדמת לפוריות ויבולים כבדים ועקביים. הבשלת פרי מאוחרת.

הפרי מאורך אליפסואידי. בגודל בינוני עד גדול (3-5 גרם). נמסק ירוק לזיתי מאכל ושחור לשמן.

בעל עמידות טובה ליובש, עמידות בינונית לקור, לעין הטווס וזבוב הזית.

תכולת שמן גבוהה ואיכותית. שמן בעל פירותיות גבוהה. ארומות אופייניים: עשבי תיבול, זית ירוק.

רמת מרירות וחריפות בינונית עד גבוהה. עשיר מאוד בכמות נוגדי החמצון.

קורטינה Coratina


מקור הזן: מפוליה- בארי, איטליה

עץ בינוני בגודלו ונוף פראי, ענפים ארוכים וגמישים. העלה בצבע ירוק כהה, אלפטי ומחודד.

הזן עקר לעצמו וצריך זן מפרה. מפרים: Frantoio, Leccino, Moraiolo

היבול גבוה ועקבי. פוריות מוקדמת.

הפרי גדול 5-6 גרם, מאורך, דמוי ביצה ואסימטרי. הבשלה באמצע העונה. בהבשלה מתקדמת הפרי נושר.

עמיד ליובש, קור ועמיד במידה לרוב המזיקים.באזורים חמים היבול טוב.

שמן בעל טעם וארומה דומיננטית. מאופיין בארומה עשבונית ופלפל ירוק.

רמת מרירות וחריפות גבוהה. משמש לבלנד עם זנים עדינים יותר.

שמן יציב מאוד, מכיל אחוז גבוה מאוד של נוגדי חמצון ואחוז גבוה של חומצה אולאית.

מנזנילו Manzanillo


מקור הזן בספרד.

צימוח נמרץ עם ענפים גבוהים זקופים, העלים אליפטיים, בגודל בינוני קטן וצבעם ירוק בהיר.

עקר לעצמו, דורש הפריה זרה, מאופיין בסירוגיות בינונית, נכנס מוקדם לניבה . בעל כושר השתרשות מעולה.

אחוזי שמן בינוניים, איכות שמן טובה.

Share by: